1
Casa Nicola στο Μαρούσι
  • €€

Περιγραφή

Δοκιμάζουμε πρώτοι το νέο ιταλικό των Βορείων Προαστίων!

Foodies μου, πήγαμε στο Casa Nicola στο Μαρούσι — εκεί όπου το design, το service και η γεύση γίνονται ένα!

Έργα τέχνης, επιβλητικό μπαρ και κελάρι αποπνέουν φινέτσα και ζεστασιά.

Το μενού φέρει την υπογραφή του σεφ Πρόδρομου Κωσταρά.

Ξεκινήσαμε με ένα πεντανόστιμο carpaccio από λεπτοκομμένο φιλέτο Black Angus, ρόκα, παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πέρλες λεμονιού που σκάνε στο στόμα και γεμίζουν κάθε μπουκιά με φρεσκάδα και οξύτητα.

Η σαλάτα αυτή είχε κυριολεκτικά τα χρώματα της Ιταλίας! Δροσερή, με αρκετό αβοκάντο, ντομάτα και bocconcini mozzarella, απλή αλλά ακαταμάχητη!

Από τα ορεκτικά, οι μελιτζάνες με μυρωδικά, καπνιστή μοτσαρέλα και παρμεζάνα δίνουν ένα cheese pull που δύσκολα το ξεχνάς, ενώ οι ατμοί που ανεβαίνουν σε προετοιμάζουν για κάτι λαχταριστό!

Μετά, η άχαστη πίτσα Diavola με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης, πεπερόνι και πικάντικο σαλάμι Napoli, τραγανή και… για πικάντικους ουρανίσκους!

Σειρά είχαν τα Paccheri cacio e pepe, ωραία βρασμένα και απίστευτα κρεμώδη, με το πεκορίνο να αγκαλιάζει κάθε μπουκιά.

Κι έπειτα, το ossobuco με εκείνη τη γκρεμολάτα γεμάτη αρώματα που απογειώνει τους γευστικούς σου κάλυκες, πάνω σε al dente ριζότο με σαφράν που θυμίζει Μιλάνο στο πιάτο.

Για το φινάλε, tiramisù που το φέρνουν μπροστά σου σε ένα μεγάλο μπολ — σαν να ξέρουν ότι μια κουταλιά δεν φτάνει ποτέ.

Σαβαγιάρ που σχεδόν στάζουν espresso και κρέμα μασκαρπόνε τόσο βελούδινη που μοιάζει να λιώνει πριν καν αγγίξει τη γλώσσα!

Κι η panna cotta; Κουνάς το πιάτο και εκείνη τρέμει απαλά… έτοιμη να την απολαύσεις! Τα φρούτα του δάσους από πάνω φέρνουν την τέλεια ισορροπία γλυκού και ξινού!

Κλείσαμε όπως έπρεπε, με κερασμένο σφηνάκι limoncello και μια χειραψία στον σεφ για όσα μας έκανε να ζήσουμε.

Εσύ, πρόλαβες να πας;

Video

0 Review

Sort by:
Leave a Review

Leave a Review

Παρόμοιες επιλογές

Compare listings

Compare