Compare Listings

To FoodCritic.GR στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας!

To FoodCritic.GR στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας!

Λαμπρή εκδήλωση για το 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018

O στόχος του πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου Ελληνικής Γαστρονομίας είναι η ανάδειξη του πλούτου των ελληνικών προϊόντων με στρατηγική εμπορική δικτύωση.

Το 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 “Greek taste beyond borders” υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Δήμου Αθηναίων, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 5.3.2018 γέμισε από τις πρώτες πρωϊνές ώρες με επιχειρηματίες και φορείς του τουρισμού και της γαστρονομίας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γεώργιος Καμίνης άνοιξε το forum με τον χαιρετισμό του. Τα panel των ομιλητών αποτελούμενα από έγκριτους επιστήμονες και προσωπικότητες της γαστρονομίας, αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε θέματα ανάπτυξης και εξωστρέφειας του τουριστικού γαστρονομικού προϊόντος.

1st international hellenic conference kaminis

Ουσιώδης ήταν οι ομιλίες των φιλοξενούμενων από άλλες χώρες, όπως του Ρώσου Leonid Gelibterman “Member of the Advisory Board of the United Nations World Tourism Organizations (UNWTO) Gastronomy  Network”, του Γερμανού Thomas Gugler “President Worldchefs” και του Ελβετού Christian Cargouet CEO F&B Service Training International.

O CEO του The Ecali Club κ. Γιάννης Γεωργακάκης μια από τις σημαντικότερες και πιο χαρισματικές προσωπικότητες που διαθέτει η Ελλάδα στους αντίστοιχους τομείς, έδωσε το δικό του στίγμα στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο ελληνικής γαστρονομίας αναλύοντας διάφορες πτυχές του στρατηγικού networking και του branding, έννοιες καθαρά συνδεδεμένες με τους στόχους του Greek taste beyond borders. Το ίδιο και ο διοργανωτής και οραματιστής του Greek taste beyond borders, ιδρυτής του Estiatoria.gr κ. Φίλιππος Κούτρας, κατάφερε να μαγνητίσει το ακροατήριο μιλώντας ακριβώς για την αναγκαιότητα της θεσμικής καμπάνιας Greek taste beyond borders με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως και την εδραίωση των ελληνικών premium προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές.

1st international hellenic conference megaro mousikis

Στο συνέδριο συμμετείχαν στο expo-hall του Μεγάρου Μουσικής εταιρίες – χορηγοί με υπερσύγχρονη εκθεσιακή παρουσία, με Platinum χορηγό την Εθνική Τράπεζα, Χρυσούς χορηγούς την εταιρία Kobatsiaris Bros SA, την Sunsoft, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το Ούζο Πλωμαρίου, το The Ecali Club, το Metaxa, το Hotel Grande Bretagne και την ARIA fine catering η οποία ανέλαβε και το catering του συνεδρίου με τις άριστες γεύσεις και υπηρεσίες της.

Επίσης οι Ασημένιοι χορηγοί όπως η Selonda, τα μήλα Zagorin, η Θεσσαλική Ζυθοποιϊα, η A&M wine steps, η TÜV HELLAS και ο εκπαιδευτικός οργανισμός Le Monde, υποστήριξαν σθεναρά το 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 “Greek taste beyond borders”.

Εν συνεχεία απονεμήθηκαν βραβεία στους μεγάλους χορηγούς, στον πλατινένιο “Εθνική Τράπεζα” και στους χρυσούς για την συμβολή τους στην ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη της θεσμικής καμπάνιας Greek taste beyond borders.

Ακολούθησε η τιμητική βράβευση των Ambassadors of taste με χρυσά μετάλλια που απονεμήθηκαν από τον κ. Φίλιππο Κούτρα, η οποίοι Ambassadors της ελληνικής γαστρονομίας θα είναι οι πρεσβευτές, όπως δήλωσε ο ίδιος και στο Star TV, οι οποίοι θα αποτελούν τους θεσμικούς φορείς επικοινωνίας παγκοσμίως της ελληνικής γαστρονομίας. Το συνέδριο κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις, χάρισε μεγάλες ευκαιρίες στους συνέδρους και στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν, οι οποίες κατάφεραν μέσα στα πλαίσια της ημερίδας να κλείσουν τις πρώτες εμπορικές συμφωνίες με διεθνή προοπτική. Στην ατζέντα της θεσμικής καμπάνιας Greek taste beyond borders είναι προγραμματισμένες οι επόμενες κινήσεις της, οι οποίες θα δημοσιευτούν στο κοντινό μέλλον. 

Το συνέδριο διοργάνωσε το αναγνωρισμένο μέσο Estiatoria.gr. Συντονιστής ήταν ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου – ειδικός στα ελληνικά αποστάγματα. Στη συνδιοργάνωση ήταν ο κ. Νίκος Νάσιουτζικ, οικονομολόγος με εξειδίκευση στο marketing. Κεντρικός δημοσιογράφος του συνεδρίου ήταν ο κ. Λάζος Μαντικός, ένας νέος αναγνωρισμένος δημοσιογράφος με ειδικές γνώσεις πάνω σε θέματα που αφορούν στην εξωστρέφεια της Ελλάδας και στη σύγχρονη οπτική.

Τέλος, το The Ecali Club, βασικός υποστηρικτής του Greek taste beyond borders επιστέγασε τη θεσμική καμπάνια του Greek taste beyond borders με μια μεγαλόπρεπη δεξίωση την επόμενη μέρα του συνεδρίου 6.03.2018, με καλεσμένους τους θεσμικούς φορείς της χώρας, τους χορηγούς του συνεδρίου και επίτιμους προσκεκλημένους.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το closing ceremony.

1st international hellenic conference ekali club foodcritc1st international hellenic conference ekali club foodcritc

Πηγή: greektastebeyondborders.com | Δελτίο Τύπου

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας και διαδώστε τον Ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό!

Σχόλια Facebook
img

foodcritic

Σχετικά άρθρα

Ποια είναι τα 100 καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια;

Restaurant 100 Awards Ceremony Τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας...

Continue reading
foodcritic
by foodcritic

Οι καλύτεροι της Ελληνικής εστίασης!

Estia Awards 2019 Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι της Ελληνικής...

Continue reading
foodcritic
by foodcritic

Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας!

Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας! Restaurant 100 Awards...

Continue reading
foodcritic
by foodcritic

Join The Discussion

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.